Video tutoriale
gratuit

Sistemul de tokeni

Sistemul de tokeni este o procedură de modificare a comportamentului, care include trei elemente majore: o listă în care sunt notate comportamentele target, tokenii sau punctele pe care elevii le primesc pentru manifestarea comportamentelor target si lista recompenselor, care constă în articole preferate, activităţi sau privilegii - pe care participanţii le obţin prin schimbarea tokenilor pe care i-au câștigat.

gratuit

Contractul comportamental

Un contract comportamental este un instrument pe care profesorii și părinții îl pot folosi cu succes atunci când este necesară gestionarea comportamentelor inadecvate și dificile.

gratuit

Modelarea comportamentelor

Întărirea diferențiată este o procedură foarte des utilizată în analiza aplicată a comportamentului.
Pe scurt, constă în întărirea unui comportament în timp ce altele sunt plasate în extincție. Scopul final este creșterea frecvenței comportamentului dorit în defavoarea celorlalte.

gratuit

Regulile clasei

Regulile ajută profesorii să întărească comportamentele adecvate ale elevilor. Acestea nu trebuie scrise pe un panou din clasă și atât; ele trebuie revizuite constant și modificate pe parcursul întregului an școlar în funcţie de nevoile întâlnite.